RD & RV Olağan Genel Kurul

RD & RV Olağan Genel Kurul

Reklamcılar Derneği’nin 31. Genel Kurulu ve Reklamcılık Vakfı’nın 25. Olağan Genel Kurulu Gerçekleştirildi. 2015-2016 Dönemi Yönetim Kurulları Seçildi.

26 Ocak 2015, İstanbul

Görevi Alper Üner’den devralan *Kayhan Şardan Reklamcılar Derneği’nin 14. Yönetim Kurulu Başkanı oldu. Şardan seçim sonrası yaptığı konuşmada “reklam sektörünün yapısal sorunlarını ele alacaklarını, çalışma koşullarının iyileşmesi, reklamverenlerle verimli bir işbirliği ortamının doğması için gayret sarf edeceğiz” dedi. Şardan, çalışma koşulları başta olmak üzere, sektördeki yapısal sorunlara da eğileceklerini söyledi. 

Reklamcılık Vakfı’nda görevi Haluk Sicimoğlu’ndan devralan **Melda Barkın ise, Vakfın ana konusunun insan kaynağı olduğunu; 2015’te Vakfın 15. Kuruluş yıldönümünü kutlayacaklarını söyleyerek, hedeflerinin dijital dönüşüme katkı sağlamak olduğunu belirtti.

 

 

Reklamcılar Derneği 2015-16 dönemi Yönetim Kurulu şu isimlerden oluşuyor ;.

 

 

Yönetim Kurulu  
Asıl Yedek
Kayhan Şardan Banun Erkıran
Nil Bağcıoğlu Tolga Üner
Demet İkiler Aylan Özusta
Yiğit Kariş Burçin Ergünt
Volkan İkiler Can Faga
Arzu Ünal Roda Sezer
İlkay Gürpınar Cem Batu

 

Reklamcılar Derneği 2015-16 dönemi Yüksek Danışma Kurulu şu isimlerden oluşuyor ;
Jeffi Medina (Başkan – Medina Turgul DDB), Kayhan Şardan (Reklamcılar Derneği Başkanı), Aytül Özkan (Ogilvy&Mather), Cem Topçuoğlu (TBWA\Istanbul), Faika Ergüder (Publicis Yorum), Faruk Kaptan (UltraRPM), Yiğit Şardan (Güzel Sanatlar)

Reklamcılar Derneği Yeni Onur Üyeleri;
Ersin Salman, Nazar Büyüm, Osman Uslu (Publicis Turkey/Vivaki Turkey), Paul McMillen (RPM Radar

Reklamcılık Vakfı 2015-16 dönemi Yönetim Kurulu şu isimlerden oluşuyor ;
Asıl Yedek
Melda Barkın Nüzhet Algüneş
Lize Karaboğa Kaptan Hilal Birecik
Ayça Sebat Fatih Cebeci
Erol Batislam Yiğit Sal
Toygun Yılmazer  
Ender Merter  
Reklamcılar Derneği’ni temsilen Başkan Kayhan Şardan  

 

Reklamcılık Vakfı Yeni Onur Üyesi;
Ömer Uçman

 

 

* RD Başkanı Kayhan Şardan; Galatasaray Lisesi’nden mezun olduktan sonra Bilkent Üniversitesi Turizm Bölümü'nü bitirdi. ABD’de tamamladığı MBA’in ardından Saatchi & Saatchi Los Angeles’ta reklamcılıkla tanıştı. Güzel Sanatlar Grubu'nun farklı şirketlerinde 20 yıldır görev yapmakta; üç dönemdir Reklamcılar Derneği'nde yönetim kurulu üyesi. Evli ve iki kızı var. İyi bir Galatasaraylı.

** RV Başkanı Melda Barkın; İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi Mezunu. UC Berkeley’de pazarlama eğitimini tamamladıktan sonra bir süre San Francisco’da A.M Beebe adlı bir şirketin pazarlama bölümünde çalıştı. Reklamcılık kariyerine Leo Burnett’te başladı. Ardından 14 sene Y&R İstanbul’da çalıştı. Müşteri temsilcisi olarak girdiği Y&R İstanbul’da Ajans Başkan Yardımcılığı pozisyonuna kadar yükseldi. 2013 yılından beri Leo Burnett İstanbul’un CEO’su.